Landelijke woondroom met een moderne twist

Eikfineer, graniet en smeedijzer. Dat zijn de ingrediënten voor landelijke gezelligheid in deze gezinswoning in Koekelare. De witte interieurelementen bieden tegenwicht en maken het geheel tegelijk modern. “Met weinig woorden begreep de interieurarchitecte precies wat we wilden.”

 

Een nieuwbouwwoning is de ideale kans om helemaal je ding te doen. Dat dachten Steffi en haar vriend Amber ook toen ze in Koekelare bouwden met Lapeirre. De lijst met vertrouwde bouwpartners bracht hen voor de totaalinrichting van de benedenverdieping bij Coopman Interieur. De eigenaars wisten goed wat ze wilden. En onze interieurarchitecte Benedicte was meteen mee in hun visie.

 

Maatwerk met warme houttinten

De leefruimtes moesten praktisch, onderhoudsvriendelijk en vooral gezellig worden. De wens van warme materialen en zachte kleuren leidde tot een traditioneel landelijk interieur. Steffi en Amber gingen met hun idee naar de toonzaal van Coopman in Oostende. Benedicte toonde hen de verschillende mogelijkheden en luisterde naar wat zij voor ogen hadden.

“Het ontwerp stond redelijk snel op punt, dankzij hun duidelijke voorkeur voor de landelijke stijl. Ze wilden aanvankelijk veel eik in het interieur. Door verschillende 3D-ontwerpen naast elkaar te leggen, kozen ze uiteindelijk voor een ander kleurenpallet, waar ook wit erg aanwezig is”, aldus Benedicte. Steffi vult aan: “Het eerste ontwerp van Benedicte zat er boenk op. Ze verbeeldde perfect wat we vroegen. Dankzij die duidelijke vertaling van onze visie zagen we in dat al dat hout zwaar overkwam en té landelijk was voor ons.”

 

(Materiaal)technisch advies

Met de plannen van de architect en de voorkeuren van de eigenaars was er een duidelijke leidraad voor de interieurinrichting. De toegevoegde waarde van Coopman uitte zich in het finetunen van de kleurkeuze en advies voor het maatwerk. “Onder andere de draai-insteekkast in de keuken voor de koffiezet”, licht Benedicte toe. “Als je de kast dicht doet, is de keuken meteen opgeruimd. Of de driezijdige haard van Kalfire: gezellig en gemakkelijk in gebruik.”

Het was ook Benedicte die eikfineer aanraadde in plaats van massieve eik. De gescratchte afwerking geeft extra uitstraling aan de houten accenten. “Benedicte bracht materialen en kleuren aan via voorbeelden in de showroom. Dat maakte het voor ons tastbaar. Nu we er bijna een jaar wonen, zouden we nog niets willen veranderen. De positieve commentaren van familie en vrienden bevestigen dat alleen maar”, besluit Steffi tevreden.

Meer info of vrijblijvende offerte? Maak een afspraak

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Onze privacy policy vindt u hier.

naar boven