Luxueuze invulling voor appartement in Gent

Een zee van ruimte op amper 75 vierkante meter oppervlakte. Hoe je dat doet? Met doordacht maatwerk natuurlijk. Onze interieurarchitect Wout Corneillie nam zijn eigen appartement onder handen. Hij verwijderde overbodige elementen en creëerde opbergruimte met een smaakvolle en strakke look.

 

Project volledig in eigen beheer ontworpen. 

Indeling appartement omgegooid

Om de ruimte optimaal te benutten, verwisselde Wout de indeling van het appartement. Oorspronkelijk zat de keuken achteraan in het pand en de badkamer centraal. Die twee ruimtes werden van plaats verwisseld. Zo ontstond een open keuken, waar de eigenaars ook hun gasten ontvangen. Het fornuis, spoelbakje en de oven zitten verborgen achter draai-insteekdeuren.

Er zijn geen zichtbare kranen, waardoor de keuken een neutrale en veelzijdige ruimte is. Het keukenblad in Dekton Aura met marmerlook en de gouden sokkel geven de ruimte een luxueuze uitstraling. Wouts appartement onderging een ware metamorfose.

  • Indeling appartement aangepast
  • Inbouwkasten en meubels op maat
  • Onzichtbare en zwevende elementen
  • Verborgen nissen met draai-insteekdeuren

Indrukwekkend inbouwmeubel

Een gigantisch inbouwmeubel gaat als rode draad door het appartement. Het omvat de berging, het toilet, de keuken en de bureaukast. Dat het inbouwmeubel een typevoorbeeld is van doorgedreven maatwerk hoeft geen betoog.

Dat het zijn effect niet mist evenmin. Net als de andere maatmeubels is het functioneel én esthetisch gemaakt. Zo is het zitmeubel in de woonkamer voorzien van diepe lades en zwevende legvlakken met indirect licht.

Licht kleurenpallet voor ruimtegevoel

In elke ruimte komt een licht kleurenpallet terug, met antraciet- en goudaccenten. Ook in de maatmeubelen komt dat licht kleurenschema terug. Zo is het zwevend wasmeubel in de badkamer gemaakt uit Corian.

De gouden accenten refereren dan weer naar de kleur van de ramen, die doorheen het volledige appartementsgebouw in het goud geverfd zijn. Dat ze de woning een extra vleugje klasse geven, is mooi meegenomen. Door het licht kleurenpallet lijken de ruimtes groter.

  • Goudaccenten
  • Licht kleurenpallet
  • Bleke materialen zoals Corian

Reportage

Meer info of vrijblijvende offerte? Maak een afspraak

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Onze privacy policy vindt u hier.

naar boven